Юрій Горбунов зніматиме серіал «СМТ Інгулець» за бюджетні 33 млн попри скандал

14:42, 20.07.2023
Юрій Горбунов зніматиме серіал «СМТ Інгулець» за бюджетні 33 млн попри скандал

В серіалі Горбунова планують «героїзувати» улюбленця влади, фермера Поворознюка з Інгульця. (Коллаж: prm.ua)

Український шоумен, телеведучий Юрій Горбунов відреагував на суспільний резонанс щодо виділення 33 мільйонів гривень з держбюджету на зйомки комедійного серіалу «СМТ Інгулець» під час війни.

 

На його думку, це «малі гроші», а Україна має відповісти росії ще й серіалами у інформаційній війні.

 

Як інформує Україна молода, свою реакцію Юрій Горбунов опублікував на сторінці в соціальній мережі Instagram 20 липня.

 

За словами українського телеведучого, Україна не має чим відповісти російській федерації, яка продовжує інформаційну війну. Через це в трендах українців серіали з тими, хто підтримує режим Путіна.

 

Щодо серіалу, то Горбунов каже, що «за 24 серії, які заплановані, це зовсім невеликі гроші, і незважаючи на війну важливо продовжувати жити, знімати фільми та веселити людей».

 

«З початку війни ми дали сотні концертів для ЗСУ. Я знаю, як військові реагують на те, що вони хочуть позитиву і гумору. Як вони реагують на анекдоти, веселі історії. Тому я точно знаю, що гумор зараз потрібен. А ще рф просто зараз виділяє мільярди доларів на інформаційну, культурну війну з нами. Вони знімають сотні фільмів, серіалів, мультфільмів, у яких пропагують русскій мір», — ідеться в повідомленні шоумена.

 

Україні нібито нічим відповісти противнику на цьому фронті, вважає Юрій Горбунов, саме тому він і його команда вирішили відреагувати на конкурс, який оголосив уряд.

 

Уся команда, яка і зніматиме серіал "СМТ Інгулець", перебуває в Україні і буде це робити для українців, на відміну від багатьох, хто виїхав після початку повномасштабної війни, підкреслив телеведучий.

 

Натомість на державні гроші в розмірі 33 мільйони гривень за 24 серії, він обіцяє створити продукт, який надихатиме громадян.

 

«Ми надали наш бюджет — 33 мільйони гривень на 24 серії. Фахівці знають — це зовсім невеликі гроші. І ще одне — ви знаєте, хто в топ-20 в українців на ютубі? "Інтерни" з Іваном Охлобистіним (російський актор, виступає на підтримку режиму Кремля, — ред.). Знаєте хто це такий? Можливо, це відбувається тому, що в українців немає гідної альтернативи? Немає тих комедійних серіалів, які можна дивитися? Ми будемо такі створювати для того, щоб ми гідно конкурували з росіянами на культурному та інформаційному фронті», — підсумував Юрій Горбунов.

 

Водночас нардеп від «ЄС» Микола Княжицький повідомив, що в серіалі Горбунова планують «героїзувати» улюбленця влади, фермера Поворознюка з Інгульця, який має кілька кримінальних судимостей.

 

«Ви будете сміятися, а може і сльозу пустите, але серіал «Інгулець», який вироблятимуть за державні кошти справді про Поворознюка (

Ось опис з сайту прозоро:

Жанр: драмеді. Логлайн проєкту: Два талановитих айтишніка Максим та Данило втікають з фронтового Харкова і, по дорозі на Львів, опиняються на Кіровоградщині в смт «Інгулець», де всім керує фермер Олексій Паровоз по кличці «Батя». Програмістів записують до місцевої самооборони і призначають чергувати на місцевий блокпост і час відчасу працювати на фермі.

Немає слів …», - написав пан Княжицький у соцмережах.

 

Нагадаємо, 19 липня повідомлялося, що Юрій Горбунов зніме новий серіал за 33 мільйони гривень бюджетних коштів. Фірма шоумена вже підписала контракт і незабаром розпочнеться робота над створенням проекту. Робоча назва "СМТ Інгулець", проте в майбутньому вона може змінитися.

 

Як повідомляла «УМ», продюсер та ведучий Ігор Кондратюк розкритикував Горбунова за намір зняти серіал під час війни та закликав відмовитися від мільйонів, які мають піти на потреби фронту, а не на розваги.