Зірка «Вікінгів» Кетрін Винник поспілкувалася з київськими пластунами, фото

00:43, 01.09.2021
Зірка «Вікінгів» Кетрін Винник поспілкувалася з київськими пластунами, фото

Кетрін Винник згадала своє дитинство у "Пласті", спілкуючись із київськими пластунами. (Фото: facebook.com/KatherynWinnickofficial/posts/404746934339613)

Зірка історичного серіалу «Вікінги», голлівудська акторка з українським корінням Кетрін Винник навіть після повернення з України до Канади продовжує перебувати під враженням від першої подорожі на Батьківщину своїх предків.

 

Днями вона оприлюднила у соцмережах чергову партію світлин про своє перебування у Києві.

 

Як інформує Україна молода, свідома українка Кетрін Винник (Katheryn Winnick) поділилася фото зі своєї зустрічі із київськими пластунами.

 

 

«Так дивовижно воз’єднатися з моєю розвідницькою групою українського дитинства, ПЛАСТ. Дякую за такий теплий прийом!», - написала Кетрін Винник у Facebook.

 

Зірка одягнула сорочку бежевого кольору з вишивкою та чорну спідницю-олівець, що дуже нагадувало вбрання пластунів. Волосся вона заплела у широку косу, а на обличчі зробила яскравий макіяж.

 

 

Актриса (справжнє ім’я - Катерина Анна Винницька) у дитинстві виховувалась в українському «Пласті» у Торонто, щонеділі ходила до української школи імені Цьопи Паліїв.

 

До 8 років (доки не пішла до школи) дівчина розмовляла виключно українською мовою, яку не забула донині.

 

 

Коли Кетрін була новачкою у «Пласті», то належала до 10-го гнізда (підрозділу) "Волошки", а згодом до 10-го куреня, гурток "Кедри". Часто Кетрін була вихователькою на новацьких таборах, а також займалась з пластунами поза табором.

 

Про участь у "Пласті" зірка розповідала в інтерв'ю: "Мої батьки завжди заохочували до участі у "Пласті", тому що це було чудовим знаряддям для виховання та розвитку лідерських навичок. Цей досвід дав мені багато користі в дорослому житті". Однак згодом зірка залишила організацію через брак часу.

 

Нагадаємо, що канадська акторка українського походження Кетрін Винник, відома роллю Лагерти в серіалі “Вікінги”, відвідала Україну на минулому тижні: саме на рідній землі її батьки відсвяткували золоте весілля, а потім усі разом узяли участь ще й в урочистостях з нагоди 30-річчя Незалежності.

 

Всесвітньо відома акторка відвідала визначні місця столиці, побувала у селі своїх бабусі й дідуся на Львівщині, а також на кількох офіційних заходах та Київській опері.

 

Усі свої враження про відвідини України акторка викладала у сторіз в Інстраграм, зокрема, сфотографувалася на фоні державного прапору України, підписавши пост: My motherland (Моя Батьківщина), а також на Софійській площі та біля Андріївської церкви.

 

Батьки матері Кетрін, Лесі, народилися на Галичині: бабуся — на Львівщині, а дідусь — на Тернопільщині. Її дідусь був січовим стрільцем. Під час Другої світової війни вони емігрували до Канади.

 

                                   Кетрін Винник у ролі воїтельки Лагерти у серіалі "Вікінги". 

 

Нагадаємо, Пласт – це українська скаутська організація, яка була створена у 1911 році. Першу присягу українські пластуни склали в 1912 році у Львові.

 

Крім України, Пласт офіційно існує у восьми країнах світу: Австралії, Аргентині, Великобританії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччини та США.