Реперку Alyona Alyona викликали до поліції через дрифт на Софійській площі

12:03, 12.08.2021
Реперку Alyona Alyona викликали до поліції через дрифт на Софійській площі

Після скандалу Alyona Alyona власноруч відчищала бруківку на Софійській площі.

Реперка Alyona Alyona буде свідчити про свою участь у зйомках скандальної реклами компанії Red Bull, коли було влаштовано вандальський дрифт на історичній Софійській площі Києва навколо пам’ятниа Богдану Хмельницькому.

 

Співачку допитають вранці 16 серпня як свідка в Шевченківському управлінні поліції столиці у кримінальному провадженні, яке відкрите слідчими 10 серпня 2021 року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це поінформувала сама реперка Alyona Alyona, ще й оприлюднила фото повістки у своєму Instagram  в четвер.

 

Alyona Alyona брала участь в екстремальному катанні на авто біля Софії Київської разом із чемпіоном України з дрифтингу Олександром Гринчуком. Згодом вона заявила, що учасників запевнили у наявності всіх дозволів для зйомки відео нібито до Дня Незалежності.

 

 

Напередодні Alyona Alyona з волонтерами і чималою групою підтримки майже цілий день до пізнього вечора власноруч відчищала бруківку на Софійській площі від слідів шин.

 

"Якщо вчора мій дірект просто тріщав від хейту, то сьогодні він тріщить від того, що люди, які хейтили, вибачаються і перепрошують за свої неадекватні слова. Я хочу сказати, що це найкайфовіша та найдивовижніша якість українців - уміти визнавати свої помилки і намагатися їх виправити, і бути просто людьми", - зазначала Alyona Alyona під час прибирання у середу.

 

Водночас Міністерство культури домагається штрафу для Red Bull за дрифт на Софійській площі. Зокрема, міністр Олександр Ткаченко написав заяву до поліції і вимагає фінансово покарати компанію і усіх причетних, які "дозволили небезпечний дрифт у буферній зоні ЮНЕСКО".

 

Як повідомляла «УМ», скандальний дрифт влаштували на Софійській площі 10 серпня близько сьомої ранку. При цьому, дозволу на зйомку не давала ані місцева влада, ані поліція, ані заповідник.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" та вилучила автомобілі.