Словаччина заборонила вбивати вовків

17:56, 25.04.2021
Словаччина заборонила вбивати  вовків

Словаки не будуть полювати на вовків

З червня 2021 року в Словаччині забороняється не лише  вбивати вовка, але й ловити його, утримувати в неволі, перевозити та продавати.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє  словацьке  агентство новин  -  Novinky.

 

Відстріл вовків стане кримінальним злочином з 1 червня 2021 року  - Міністерство навколишнього середовища Словаччини включило вовка до числа захищених тварин.

 

Раніше Словацьке міністерство сільського господарства дозволило вполювати 50 вовків протягом сезону. 2020- 2021, обгрунтовуючи це збільшенням популяції цього звіра та необхідністю охорони вирощування овець у гірських районах.

 

За підрахунками екологів, у Словаччині мешкає близько 700 вовків.

 

Однак міністр охорони навколишнього середовища Ян Будай давно зазначав, що полювання на вовків порушує структуру та поведінку зграй.

 

«Зграї, в яких мисливці вбивали вожаків, почали віддавати перевагу полюванню овець та подібній худобі як більш доступній їжі», - сказав Будай.

 

Натомість у Словаччині зберігається проблема ведмедів, які часто підходять до житла людей і намагаються знайти їжу в сміттєвих контейнерах.

 

І хоча ведмідь є захищеною твариною в країні,  однак Міністерство навколишнього середовища Словаччини  робить виняток для його відстрілу.