Олімпіада-2024: МОК покарав олімпійського чемпіона з рф за підтримку путіна

10:56, 04.04.2024
Олімпіада-2024: МОК покарав олімпійського чемпіона з рф за підтримку путіна

Дворазовий олімпійський чемпіон з вільної боротьби та капітан російської борцівської збірної Абдулрашід Садулаєв поплатився за любов до "русского мира".

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не дозволив дворазовому олімпійському чемпіону з вільної боротьби та капітану російської борцівської збірної Абдулрашіду Садулаєву виступити на змаганнях через підтримку агресії рф проти України та очільника країни-терористки владіміра пуутіна – це сталося лише за кілька днів до старту ліцензійного турніру в Баку.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє видання Чемпіон.

 

Садулаєв брав участь у відкритті пропагандистського заходу на підтримку російської війни в Україні під назвою "Республіканський турнір з вільної боротьби, присвячений пам'яті військовослужбовців-казбеківців, які загинули під час проведення СВО в Україні". Він був почесним гостем на зазначених змаганнях.

 

Раніше ми повідомляли, що відразу дев'ять російських борців, які підтримують військові дії Росії проти України, можуть взяти участь у кваліфікаційних турнірах на Олімпіаду-2024 у Парижі.

 

Мова йшла про Анвара Аллахіарова, Сергія Семенова, Артура Наїфонова, Надію Соколову, Наталію Малішеву, Аліну Касабієву, Романа Власова, Ольгу Хорошавцеву і згаданого Садулаєва.

 

Але НОК, Мінмолодьспорту і Асоціація спортивної боротьби України вказала у спільному листі до МОК та міжнародної федерації боротьби на докази підтримки зазначеними спортсменами російсько-української війни, участі в пропагандистських заходах, публічні висловлювання на підтримку російського режиму та відвідування тимчасово окупованих територій України.

 

Очільники українських профільних відомств і організацій закликали міжнародних колег вжити заходів для дотримання рекомендацій МОК про нейтральний статус спортсменів із Російської Федерації та Республіки Білорусь.

 

Як повідомляла УМ, Олімпіада-2024: російські гімнасти не виступатимуть у нейтральному статусі.