Україна перемогла Ісландію і виборола путівку на Євро-2024

01:43, 27.03.2024
Україна перемогла Ісландію і виборола путівку на Євро-2024

Гол Мудрика вивів синьо-жовтих на чемпіонат Європи, четвертий для нашої національної команди в історії. (Фото УАФ)

Національна збірна України з футболу здобула вольову перемогу над Ісландією 2:1 та отримала право вчетверте поспіль виступити на чемпіонаті Європи.

 

Відтак, після Євро-2012, Євро-2016 та Євро-2020 на Україну чекає Євро-2024!

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу в ніч на середу.

 

«Україна виборює право грати на Євро! Я щиро вітаю гравців та тренерський штаб на чолі з Сергієм Ребровим з цією перемогою. Тепер з нетерпінням і великою надією чекаємо старт чемпіонату в Німеччині. Четвертий Євро України!», - привітав збірну президент УАФ Андрій Шевченко.

 

Тоді як президент України Володимир Зеленський написав у соцмережах: «Дякую, хлопці! Дякую, збірна!

За надважливі емоції для всієї країни. За надважливу перемогу і вихід на Євро. За те, що вкотре довели: коли українцям важко, але вони не здаються і продовжують боротьбу, тоді українці неодмінно перемагають.

В часи, коли нас щодня хочуть знищити, ми щодня доводимо: українці є і будуть!

Україна є і буде!  Дякуємо за перемогу!  Слава Україні!».

 

                                                                                            Фото Олександра ПРИХОДЬКА

 

У поєдинку рахунок відкрили суперники синьо-жовтих. На 30-й хвилині відзначився півзахисник ісландців Альберт Гудмудссон.

 

На 39-й хвилині наша команда забила після класної комбінації Судаков—Циганков—Яремчук, але гол скасували через офсайд у Віктора.

 

Вже у другому таймі українці зусиллями Віктора Циганкова на 54-й та Михайла Мудрика на 84-й хвилині вирвали перемогу та путівку до фінальної стадії Чемпіонату Європи з футболу 2024.

 

Саме гол Мудрика і вивів синьо-жовтих на чемпіонат Європи, четвертий для нашої національної команди в історії.

 

 

Як відомо, Чемпіонат відбудеться в Німеччині, цього літа з 14 червня по 14 липня. Збірна України зіграє в групі В з командами Бельгії, Словаччини та Румунії.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні наша команда потрапила до Шляху В плей-оф, у півфіналі якого вибила Боснію і Герцеговину (2:1). Тепер збірній України у фіналі протистояла Ісландія, яка здолала Ізраїль (4:1). Номінально домашню гру підопічні Сергія Реброва проводили в польському Вроцлаві.