Олімпійська збірна України програла японцям у дебютному матчі

16:24, 25.03.2024
Олімпійська збірна України програла японцям у дебютному матчі

Для олімпійської збірної України матч проти Японії став єдиним під час міжнародної паузи у березні. (Фото УАФ)

Олімпійська збірна України з футболу вперше в історії провела товариський матч проти молодіжної збірної Японії U-23 у межах підготовки до літніх Ігор-2024 у Парижі.

 

Гра відбулася у японському місті Фукуока на острові Кюсю та завершилася перемогою господарів поля з рахунком 2:0.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу в понеділок.

 

Зазначається, що низка українських футболістів не змогли взяти участь у матчі через травми, а на заявку на гру потрапили лише 19 гравців.

 

У першому таймі японці володіли помітною перевагою у зустрічі та створили кілька моментів біля воріт України. Втім, на перерву команди пішли з нулями на табло.

 

Рахунок у матчі азійська збірна відкрила на початку другої половини зустрічі. Після розіграшу кутового м’яч влучив у каркас воріт, а першим на добиванні був хавбек бременського Вердера Кейн Сато.

 

Подвоїв перевагу збірної Японії у матчі на 76-й хвилині Сатосі Танака, пробивши у нижній кут воріт після серії помилок від українських футболістів.

 

Для олімпійської збірної України матч проти Японії став єдиним під час міжнародної паузи у березні.

 

За підсумками жеребкування футбольного турніру Олімпіади-2024 команді Руслана Ротаня випало зіграти з Аргентиною та Марокко, а також азійською командою, яка визначиться після Кубка Азії U23.

 

Свої матчі квартету синьо-жовті проведуть 24-го, 27-го й 30 липня.

 

Як повідомляла «УМ», днями Національна збірна України з футболу здобула вольову перемогу над збірною Боснії та Герцеговини у півфіналі плей-оф в Зениці й гратиме у фіналі плей-оф.