Канвондо-2024: 16-річний український скелетоніст Ярослав Лавренюк виборов срібло

14:27, 23.01.2024
Канвондо-2024: 16-річний український скелетоніст Ярослав Лавренюк виборов срібло

Ярослав Лавренюк завершив свій виступ на санно-бобслейній трасі Alpensia з результатом 1.45,67, програвши 1.01 секунди чемпіону Емілсу Індріксонсу з Латвії.

На зимових Юнацьких Олімпійських іграх у Кореї завоював срібну медаль український скелетоніст Ярослав Лавренюк.

 

Як інформує УМ, про це 23 січня повідомили на сайті Національного олімпійського комітету.

 

"Маємо другу нагороду на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх у Канвондо (Республіка Корея). Срібним призером головного мультиспортивного молодіжного форуму чотириріччя став прапороносець збірної України скелетоніст Ярослав Лавренюк. Медаль, яку виборов 16-річний спортсмен з Житомирщини, стала першою в олімпійській історії нашої держави у змаганнях з цього виду спорту", - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Повідомляється, що Лавренюк завершив свій виступ на санно-бобслейній трасі Alpensia з результатом 1.45,67, програвши 1.01 секунди чемпіону Емілсу Індріксонсу з Латвії.

 

Український спортсмен посідав третє місце після першого заїзду (52,89), але з другим впорався краще (52,78) і у підсумку виборов срібну медаль, випередивши господаря змагань корейця Шин Йон Су, результат якого склав 1.46,05.

 

Першу ж нагороду для України на юнацькій Олміпіаді принесла українська біатлоністка Поліна Пуцко, яка зійшла на третю сходинку п’єдесталу у спринті на 6 км.

 

17-річна представниця Сумщини за важких погодних умов у "Спортивному парку Alpensia" показала чудову швидкість на дистанції та допустила лише одну похибку на двох вогневих рубежах. Вона поступилася лише двом суперницям – 38,8 секундами срібній призерці Елі Север зі Словаччини та 1.13,9-ма чемпіонці Карлотті Гаутеро з Італії, які не закрили одну і три мішені відповідно.

 

Бронза, яку виборола Пуцко, стала другою в історії України нагородою у біатлоні на зимових Юнацьких Олімпійських іграх після золота Христини Дмитренко у перегонах переслідування у Ліллегаммері-2016.

 

Як повідомляла УМ, Australian Open 2024: Костюк «знищила» росіянку і вийшла до 1/4 тенісного фіналу.