Легенда футболу Франц Беккенбауер помер у віці 78 років

22:41, 08.01.2024
Легенда футболу Франц Беккенбауер помер у віці 78 років

Франц Беккенбауер є одним із трьох персон у футболі, хто вигравав чемпіонат світу як гравець та як тренер. (Фото з відкритих джерел)

Легенда світового футболу, колишній футболіст мюнхенської Баварії та збірної Німеччини Франц Беккенбауер помер у віці 78 років у неділю, 7 січня.

 

Як інформує Україна молода, про смерть Беккенбауера повідомила його родина у понеділок, передають світові ЗМІ 8 січня.

 

«З глибоким сумом повідомляємо, що чоловік та батько Франц Беккенбауер мирно помер учора, у неділю, уві сні, в оточенні сім'ї. Ми просимо вас оплакувати його в тиші й утриматися від будь-яких запитань», — йдеться у повідомленні родини.

 

У 2016 та 2017 роках Беккенбауер переніс дві операції на серці.

 

У Німецькому футбольному союзі, оплакуючи смерть Беккенбауера, зазначили, що він як гравець виграв все, що тільки можна виграти.

 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, реагуючи на смерть Франца Беккенбауера, зазначив, що він для багатьох був кайзером та прищепив кільком поколінням любов до німецького футболу. Він додав: Нам буде його не вистачати. Мої думки з його родиною та друзями.

 

 

Зауважимо, що Беккенбауер був одним із найвидатніших футболістів в історії. Йому дали прізвисько Кайзер Франц, він увійшов до історії світового футболу як один із найкращих центральних захисників всіх часів.

 

Виступаючи за Баварію, він чотири рази ставав чемпіоном Німеччини та тричі вигравав Кубок європейських чемпіонів.

 

Після кар'єри у мюнхенському клубі він грав за Нью-Йорк Космос та Гамбург.

 

У складі збірної Німеччини виграв чемпіонат світу 1974 року та чемпіонат Європи 1972-го. Також Беккенбауер є дворазовим володарем Золотого м’яча.

 

Як тренер збірної Німеччини він виграв чемпіонат світу в 1990 році. Також він тренував Марсель та Баварію.

 

Беккенбауер став першим німецьким футболістом, який зіграв понад 100 міжнародних матчів – в його активі 103 матчі за команду.

 

Відтак, він є одним із трьох персон у футболі на рівні із бразильцем Маріо Загалло та французом Дідьє Дешамом, хто вигравав чемпіонат світу як гравець та як тренер.

 

Як повідомляла "УМ", король футболу Пеле помер у віці 82 роки понад рік тому.