Вадим Гутцайт подав у відставку з посади міністра спорту

15:34, 08.11.2023
Вадим Гутцайт подав у відставку з посади міністра спорту

Гутцайт йде з посади міністра, але лишиться президентом НОК. (facebook.com/vgytzait)

Заяву про відставку написав 8 листопада міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, вона вже надійшла до Верховної Ради.

 

При цьому, він лишиться на посаді президента Національного олімпійського комітету України, адже майже рік йому вдавалося идіти на двох кріслах - президента НОК та міністра. 

 

Як інформує УМ, про це 8 листопада повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook.

 

«До Верховної Ради України надійшла заява Міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку», - написав Стефанчук.

 

За його словами, заяву буде розглянуто найближчим часом.

 

 

Стефанчук виклав скрін заяви – в ній міністр не пояснює причини свого рішення.

 

Втім, Вадим Гутцайт пояснив свою відставку у соцмережах: «Скоро майже рік як я перебуваю на посадах міністра молоді та спорту України та президента Національного олімпійського комітету України. За цей рік було багато маніпулювань стосовно моїх повноважень, ухвалених рішень і поєднання цих посад...
 
Сьогодні я прийняв рішення про відставку з посади міністра молоді та спорту України та планую зосередитися на роботі в Національному олімпійському комітеті України».

 

Перед цим керівник фракції "Слуга народу" в Верховній Раді Давид Арахамія повідомляв, що цього тижня парламент звільнить одного з міністрів уряду.

 

Як повідомляла УМ, міністр спорту Вадим Гутцайт обіцяв зміну головних тренерів після Олімпіади.