Зеленський загорівся ідеєю провести Олімпіаду в Україні, фото

10:28, 12.09.2021
Зеленський загорівся ідеєю провести Олімпіаду в Україні, фото

Томас Бах, подружжя Зеленських і Сергій Бубка під час урочистостей з нагоди 30-річчя НОК України (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський обговорив із главою Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом можливість проведення Олімпіади в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, про таку амбітну ідею влади Зеленський сказав пану Баху під час перебування останнього в Києві з нагоди святкування 30-ї річниці створення Національного олімпійського комітету України.

 

Зеленський і Бах поспілкувалися з представниками ЗМІ після відвідання території Urban Park, а потім узяли участь в урочистостях в Національному палаці мистецтв «Україна», інформує Офіс президента в ніч на неділю.

 

Перед тим президент Володимир Зеленський привітав президента МОК Томаса Баха з проведенням надзвичайно безпечних та успішних Олімпійських ігор. Співрозмовники відзначили видатні результати українських спортсменів.

 

 

Також Зеленський подякував Баху за довготривалу підтримку українського спорту. І поінформував президента МОК про те, що Україна має намір стати господарем зимових Олімпійських ігор і тому вступить у фазу діалогу з Міжнародним олімпійським комітетом і якнайшвидше направить делегацію до штаб-квартири МОК у Лозанні.

 

Томас Бах привітав цю ініціативу, «враховуючи чудові спортивні традиції України, а також побачивши надзвичайно вражаючу презентацію сучасної спортивної інфраструктури країни».

 

За його словами, «Україна завжди була опорою олімпійського руху», тому президент МОК привітав «довгострокову спортивну стратегію нашої держави щодо залучення населення та отримання користі від цінностей спорту».

 

Під час виступу в Національному палаці мистецтв «Україна» Зеленський наголосив, що наша держава заслуговує стати господаркою Олімпійських ігор

 

 

На його думку, в Україні реалізуються програми, які дадуть змогу створити належну спортивну інфраструктуру та гідні умови для тренувань і підготовки українських спортсменів.

 

І констатував, що деякі олімпійські чемпіони, котрі здобували медалі у складі збірної України, були змушені залишити батьківщину через недбале ставлення держави до спортсменів.

 

«Я дуже хотів це змінити, хотів, щоб українські спортсмени відчували себе на п’єдесталі пошани завжди, а не три хвилини раз на чотири роки. Щоб ніхто не мав права влаштовувати їм цькування у соцмережах. Щоб вони відчували повагу», – зазначив Володимир Зеленський.

 

Глава держави також запросив на сцену президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, зауваживши, що це – перший олімпійський чемпіон серед очільників МОК. Після чого нагородив орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

 

 

«Новий девіз Олімпійських ігор – «Швидше, вище, сильніше – разом». Ми віримо, що разом досягнемо своєї мрії. Велика мрія – це Олімпіада в Україні. І я дуже в це вірю. Я впевнений, що наша велика держава заслуговує стати господаркою Олімпійських ігор», – зазначив він.

 

І визнав, що провести Олімпіаду в Україні – це нелегке завдання:

 

«Але в такі моменти я завжди згадую слова важкоатлетів і мого батька – майстра спорту з важкої атлетики. Вони кажуть: піти і спробувати щось підняти – завжди нелегко. Легко – не спробувати й піти. Так казали важкоатлети. Тож щодо Олімпійських ігор – ми точно спробуємо».

 

Крім того, президент разом з першою леді оглянули фотовиставку «Спортивна слава незалежної України».

 

Президентське подружжя та очільник МОК Томас Бах взяли участь у презентації книги олімпійської чемпіонки Лілії Подкопаєвої «Золото Атланти».

 

Видання присвячене перемогам збірної України на ХХVI літніх Олімпійських іграх 1996 року в Атланті.

 

Лілія Подкопаєва вручила примірники книги Володимиру Зеленському та Томасу Баху.