Футболіст Роман Яремчук поставив умову російським ЗМІ: питайте українською

09:12, 12.08.2021
Футболіст Роман Яремчук поставив умову російським ЗМІ: питайте українською

Нападаючий збірної України та португальської «Бенфіки» Роман Яремчук (Фото ФК "Бенфіка")

Нападаючий збірної України та португальської «Бенфіки» Роман Яремчук відмовив російському журналісту в інтерв'ю через те, що той не знає української мови.

 

Форвард, який забив вирішальний гол у ворота московського «Спартака» у третьому кваліфай-раунді Ліги чемпіонів (2:0), заявив, що погодиться на інтерв’ю лише якщо журналіст задаватиме питання українською.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів кореспондент і заступник головного редактора "Спорт-Экспресс" Максим Алланазаров.

 

За його словами, 25-річний форвард готовий був дати інтерв'ю на камеру тільки за умови розмови українською мовою. Алланазаров пояснив, що не знає її, тому записати відео з уродженцем Львова йому не вдалося.

 

Цікаво, що ФК "Бенфіка" після перемоги у ЛЧ над московським "Спартаком" перейменувала свій Twitter на честь українця Яремчука

 

Адже "Бенфіка" двічі з однаковим рахунком 2:0 обіграла московський "Спартак" у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів і вийшла в плей-оф турніру.

 

Поєдинок у відповідь, який відбувся днями в Лісабоні на стадіоні "Да Луж", був дебютним для Романа Яремчука в складі "орлів".

 

Українець вийшов на заміну в другому таймі і взяв безпосередню участь у другому голі у ворота "Спартака".

 

Дебют українця місцеві фани визнали успішним, і вони попросили викласти у твіттері його фотографію.

 

Представники "Бенфіки" з гумором поставилися до цих побажань. Спочатку португальський гранд двічі виконав це прохання, а потім узагалі вирішив перейменувати акаунт на честь футболіста. Тепер він називається "Бенфікачук".

 

 

Як повідомляла "УМ", Сергій Ребров є пріоритетним кандидатом на вакантну посаду нового головного тренера збірної України і може очолити її вже 12 серпня.