Христина Тимановська продає срібну медаль задля підтримки репресованих у Білорусі

15:23, 09.08.2021
Христина Тимановська продає срібну медаль задля підтримки репресованих у Білорусі

Христина Тимановська під час пресконференції у Варшаві. (Фото Reuters)

Білоруська спортсменка Христина Тимановська, яку відсторонили від участі в Олімпіаді і намагалися насильно вивезти з Японії в Білорусь, вирішила продати свою срібну медаль з Європейських ігор в Мінську.

 

Таке рішення вона ухвалила після прибуття до Польщі, де їй надали гуманітарну візу. Тим самим вона хоче підтримати репресованих білоруських спортсменів.

 

Як передає Україна молода, про це пишуть польські ЗМІ у понеділок.

 

За словами легкоатлетки, вона виставила на аукціон eBay срібну медаль Європейських ігор, завойовану нею в 2019 році на дистанції 100 м.

 

Кошти від продажу медалі будуть передані в Білоруський фонд спортивної солідарності, адже Тимановська хоче зробити внесок у допомогу білоруським спортсменам, які зазнали переслідувань від режиму Олександра Лукашенка.

 

Станом на ранок понеділка ставки на медаль на eBay досягли 5,2 тис. доларів.

 

Легкоатлетка зізналася, що срібна медаль, яку вона завоювала в командній естафеті на Європейських іграх-2019, має для неї особливе значення.

 

«Ті змагання були для мене надзвичайно важливі, тому що проводилися на домашній арені. Багато людей, в тому числі моя сім'я і родичі, прийшли і вболівали за мене», - сказала пані Тимановська журналістам під час пресконференції.

 

До речі, Білоруський фонд спортивної солідарності підтримує спортсменів, ув'язнених або відсторонених за свої політичні погляди.

 

Як повідомляла «УМ», легкоатлетка з Білорусі Христина Тимановська на Олімпіаді в Токіо заявила, що її силою відвезли в аеропорт після того, як вона поскаржилася на національних тренерів, і попросила міжнародного захисту.

 

Після цього спортсменці запропонували допомогу Польща та Чехія. Тимановська отримала гуманітарну візу Польщі.