Мер Дніпра Філатов підтримає стрибунку Магучіх після помилкових обіймів з росіянкою

14:42, 09.08.2021
Мер Дніпра Філатов підтримає стрибунку Магучіх після помилкових обіймів з росіянкою

Палкі обійми бронзової призерки, молодшого лейтенанта ЗСУ Ярослави Магучіх з Олімпійською чемпіонкою, капітаном ЗС РФ Марією Ласіцкене. (Фото Reuters)

Міський голова Дніпра Борис Філатов вважає великою помилкою обійми бронзової призерки Олімпіади, молодшого сержанта ЗСУ Ярослави Магучіх з Олімпійською чемпіонкою, капітаном ЗС РФ Марією Ласіцкене.

 

Втім, він обіцяє українській спортсменці, яка живе і тренується у Дніпрі, всебічну підтримку і допомогу, а також засуджує цькування на адресу 19-річної дівчини.

 

Як повідомляє Україна молода, свою позицію мер навів у соцмережах у понеділок.

 

«Ти виграєш олімпійську медаль. Тебе переповнюють неймовірні емоції. Тебе – 19-річну дівчину, зовсім дитину, юну, безглузду, таку, що зовсім не бачить ніякого життя за нескінченними виснажливими тренуваннями. Ти робиш фотографію. Може навіть не розуміючи в той момент своєї маленької, але такої непростимої помилки. І тебе починають цькувати. Тисячі диванних «патріотів», які зробили для своєї країни в тисячу разів менше, ніж ти», - написав Борис Філатов.

 

І додав: «Ярослава, дівчинко наша, твоє рідне місто нікому не дасть тебе образити».

 

Раніше український каратист, бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна також заступився за Магучіх, заявивши, що спорт нібито знаходиться поза політикою:

 

«В Олімпіаді немає політики! Залиште політику державним діячам і не вплітає політику в усе підряд».

 

При цьому, Горуна послуговувався нецензурною лексикою, що також неабияк обурило користувачів соцмереж: «Грузіть спортсмена за його політичні прояви, але від**іться від спортсменів за особисті відносини, які сформувались на підставі далеких від політики речей».

 

У багатьох коментарях до посту Горуни після цього його називають манкуртом.

 

Натомість відомий український параолімпієць Андрій Демчук у коментарі до посту Горуни не погодився з його позицією і розкритикував його:

 

«Все навколо має відношення до політики, бо кожен з людей зазвичай громадянин певної країни. А це накладає певні обмеження і можливості. А у українських олімпійців/топових атлетів є такий бонус як підтримка різного роду структур: ЗСУ/ДИНАМО/ і т.д., що теж повинно бути не лише матеріальним бонусом, але і вимогою певного роду поведінки».

 

Також Демчук зазначив, що для нього як уболівальника Магучіх її поведінка неприємна, "м'яко кажучи", а як для українця ця поведінка для нього "шок".

 

Як повідомляла «УМ», призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх після змагань у фіналі обіймалася з російською спортсменкою Марією Ласіцкене, що виборола золото.

 

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр відреагувала на це і нагадала, що російсько-українська війна накладає певні обмеження на спортсменів, які представляють Україну на міжнародних змаганнях.

 

Вона вже призначила молодшому сежанту ЗСУ Ярославі Магучіх зустріч у Міноборони з приводу цього скандалу після повернення спортсменки з Токіо.