Олімпіада: українська збірна вперше виборола бронзу в артистичному плаванні

16:11, 07.08.2021
Олімпіада: українська збірна вперше виборола бронзу в артистичному плаванні

Нагорода українських синхроністок стала 17-ю на рахунку України на цих Іграх у Токіо. (Фото НОК України)

Збірна України виборола першу в своїй історії бронзову медаль в командних змаганнях з артистичного плавання на Олімпіаді-2020 у Токіо в суботу.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на НОК України.

 

«Кілька днів тому ми святкували першу в історії українського артистичного плавання олімпійську медаль завдяки бронзовому успіху нашого дуету. А тепер маємо і другу бронзу Токіо-2020», - радіють у НОК України.

 

Українська команда у складі Анастасії Савчук, Марти Федіної, Ксенії Сидоренко, Марини та Влади Алексіївих, Катерини Резнік, Аліни Шинкаренко та Єлизавети Яхно до третього місця у технічній групі додала третє у довільній, і за сумою двох програм виборола історичне право зійти на бронзову сходинку олімпійського п’єдесталу.

 

«Дівчата для нас ви золоті, пишаємося вами! Вітаємо вас, увесь тренерський штаб збірної на чолі зі Світланою Саідовою, Федерацію синхронного (артистичного) плавання та усю України!», - вітають спортсменок у Національному олімпійському комітеті.

 

 

Змагання в довільній програмі українки розпочинали в статусі фавориток на "бронзу". Після технічної програми збірна посідала третє місце, поступаючись командам ОКР і Китаю та випереджаючи Японію на 0.9 бали.

 

У змаганнях узяли участь дев'ять команд. У фінальний день вони мали виконати довільну програму: оцінка за неї додавалася до результатів технічної програми, що відбулася день тому. За сумою балів і визначали призерок.

 

У своєму фінальному виході Україна успішно впоралася з програмою та заробила високі 96.0333 бала. Почувши оцінки, синхроністки закричали від здивування. За 96 зазвичай отримують китаянки та ОКР.

 

З сумою 190.3018 українки втрималися на третьому місці, забезпечивши відрив від Японії вже в майже два очки.

 

Нагорода синхроністок стала 17-ю на рахунку України на цих Іграх у Токіо.

 

Як повідомляла «УМ», раніше в Токіо Україна вже здобула одну "бронзу" в цьому виді спорту: у змаганнях дуетів до трійки ввійшли Марта Фєдіна та Анастасія Савчук. Це стало першою олімпійською медаллю збірної загалом у артистичному плаванні.

 

Раніше українські спортсменки Людмила Лузан і Анастасія Четверікова вибороли срібло у веслуванні на каное серед жіночих дуетів на дистанції 500 метрів на Олімпійських іграх у Токіо в суботу вранці.

 

Міністерство молоді і спорту оприлюднило розміри призових виплат, які отримають українські спортсмени, які вибороли медалі на Олімпіаді у Токіо. Зокрема, українські призери отримають від 55 до 125 тисяч доларів.