Олімпіада: російські гімнастки вперше за 25 років програли у фіналі

14:57, 07.08.2021
Олімпіада: російські гімнастки вперше за 25 років програли у фіналі

Розпач сестер Авєріних після поразки. (Фото Олімпійського комітету РФ)

Сенсація відбулася у фіналі змагань із художної гімнастики на Олімпіаді-2020 в Токіо в суботу: вперше за 25 останніх років олімпійське золото не змогла здобути жодна з російських гімнасток, тоді як перемогу здобула ізраїльтянка Ліной Ашрам.

 

Відтак, росіянці Діні Авєріній довелося задовольнитися лише срібною медаллю. Її сестра – Аріна Авєріна посіла 4-те місце.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на світові ЗМІ в суботу.

 

Отже вперше з 1996 року, коли "золото" в олімпійському багатоборстві виграла українка Катерина Серебрянська, чемпіонкою з художньої гімнастики стала не росіянка. Також вперше в історії олімпійською чемпіонкою стала гімнастка з Ізраїлю.

 

Окремі представниці російського спорту не підбирали слів. «Судді – тварини! Це безмір! Чому на Олімпіаді змінюють оцінки? Ми знаємо, що наші дівчата – найкращі. Але з цим щось потрібно робити. Судді не бажали, щоб у нас була золота медаль!», - так украй некоректно прокоментувала поразку росіянок заслужений тренер СРСР Тетяна Тарасова.

 

У фіналі особистого багатоборства з художньої гімнастики брали участь десять гімнасток за підсумками кваліфікації. Серед топ-10 були по дві представниці України, збірної ОКР, Ізраїлю й Білорусі та по одній болгарці й італійці.

 

Українські гімнастки Христина Погранична та Вікторія Онопрієнко посіли дев'яте й десяте місця відповідно. Це третя Олімпіада, з якої Україна не привозить медаль у індивідуальних змаганнях.

 

Як повідомляла «УМ», президент Федерації боксу України Володимир Продивус жорстко розкритикував суддівство у вирішальному фінальному поєдинку на Олімпіаді у Токіо, в якому суддя зупинив бій і оголосив про поразку українського боксера Олександра Хижняка попри те, що останній швидко встав на ноги.