Олімпіада-2020: українські призери отримають від 55 до 125 тисяч доларів

21:06, 06.08.2021
Олімпіада-2020: українські призери отримають від 55 до 125 тисяч доларів

На призерів Олімпіади з України чекають непогані призові. (Фото НОК України)

Міністерство молоді і спорту оприлюднило розміри призових виплат, які отримають українські спортсмени, які вибороли медалі на Олімпіаді у Токіо.

 

Як повідомляє Україна молода, про міністерство поінформувало у п’ятницю.

 

Зазначається, що в останні дні українські олімпійці покращили результат попередньої Олімпіади за загальною кількістю медалей.

 

Станом на завершення доби, 6 серпня, у скарбничці України налічується 14 медалей: 1 «золото», 3 «срібла», 10 бронзових нагород. 

 

«Для порівняння, на Олімпійських іграх у Ріо-2016 було здобуто 11 медалей, з яких – 2 «золота», 5 срібних медалей, 4 «бронзи». Зазначимо, що останній день змагань у Токіо-2020 – 8 серпня», - наголосили у міністерстві молоді і спорту.

 

За виграні призові місця і медалі на ХХХІІ Олімпійських іграх, українські спортсмени цьогоріч отримають від держави грошову винагороду:

 

за олімпійське «золото» – 125 тисяч доларів,

за «срібло» – 80 тисяч доларів,

за «бронзу» – 55 тисяч доларів.

 

Зауважимо, на підготовку, участь та відзначення українських спортсменів у літніх Олімпійських, Паралімпійських іграх у 2021 році в державному бюджеті передбачено 1,3 млрд грн.

 

«Створення сучасної та доступної інфраструктури для спорту вищих досягнень та розвитку масового спорту – запорука успішної участі українців у наступних Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях», – наголосив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

 

Як повідомляла «УМ», український каратист Станіслав Горуна здобув бронзу в куміте у ваговій категорії до 75 кг і приніс Україні 14-ту нагороду Олімпійських Ігор у Токіо в п’ятницю.