Двох російських плавців відсторонили від змагань напередодні Олімпіади

12:21, 15.07.2021
Двох російських плавців відсторонили від змагань напередодні Олімпіади

Президент FINA Хусейн Аль-Мусалла подякував WADA «за його старанність у забезпеченні чистої конкуренції. (Фото FINA)

Міжнародна федерація плавання (FINA) через підозри в порушенні антидопінгових правил відсторонила від змагань російських плавців Вероніку Андрусенко й Олександра Кудашева.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті FINA.

 

«Два спортсмени, заявлені для участі у змаганнях з плавання в Токіо-2020 року, були тимчасово відсторонені через порушення антидопінгових правил (anti-doping rule violations, ADRV, - ред.), І на даний час процедура триває. Спортсмени - Олександр Кудашев (ОКР) і Вероніка Андрусенко (ОКР)», - йдеться в повідомленні.

 

ADRV були встановлені на підставі доказів, наданих WADA, і що випливають із досліджених WADA матеріалів, які були вилучені з колишньої Московської антидопінгової лабораторії, включаючи Систему управління лабораторною інформацією. Вона містить результати перевірки російських спортсменів на допінг з 2012 до 2015 року. На підставі вивчення цієї бази WADA у 2020 році відкрило 298 справ у 27 видах спорту.

 

Президент FINA Хусейн Аль-Мусалла подякував WADA «за його старанність у забезпеченні чистої конкуренції на Токіо-2020».

 

На Олімпіаді в Токіо 25-річний Олександр Кудашев повинен був виступити на дистанції 200 метрів батерфляєм, 30-річна Вероніка Андрусенко - в естафеті 4х100 вільним стилем.

 

Раніше Федерація веслувального спорту Росії виключила зі складу команди Микиту Моргачева і Павла Соріна через позитивні допінг-проби.