Олімпієць Олег Верняєв дискваліфікований і не їде у Токіо

09:59, 13.07.2021
Олімпієць Олег Верняєв дискваліфікований і не їде у Токіо

Український гімнаст Олег Верняєв відсторонений від змагань на 4 роки. (Фото з Фб-сторінки Олега Верняєва)

Олімпійський чемпіон Ріо-2016, чемпіон світу і Європи Олег Верняєв підтвердив, що через дискваліфікацію змушений пропустити Олімпіаду-2020 в Токіо.

 

Український гімнаст відсторонений від змагань на 4 роки, проте має намір оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS) в Лозанні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Верняєв поінформував у соцмережах у вівторок.

 

«Арбітраж GEF (Комітет з етики в гімнастиці) прийняв рішення про те, що концентрація мельдонія, яку знайшли у мене в організмі, достатня для дискваліфікації мене на 4 роки. Починаючи з листопада минулого року. Це означає, що на Олімпіаду я не поїду», - констатує спортсмен.

 

І додає: «Найголовніше питання - як заборонений препарат потрапив в мій організм? Чому це сталося в період, коли не було серйозних міжнародних змагань і тренування проходили в полегшеному режимі? Чому тільки один тест дав позитивний результат, а ні один з майже десятка наступних тестів не підтвердив наявність забороненої субстанції?».

 

За його словами, позитивний тест тільки вказує на факт наявності в організмі забороненої субстанції, але не свідчить про провину спортсмена.

 

«Арбітраж GEF прийняв рішення, яке підлягає оскарженню. Оскільки рішення арбітражу підлягає оскарженню, значить остаточні висновки робити рано. Вся боротьба тільки починається, це черговий етап мого життя і, як завжди, я буду боротися до кінця і оскаржу рішення арбітражу GEF про мою дискваліфікацію в CAS», - написав Олег Верняєв.

 

Гімнаст вірить, що вища спортивна судова інстанція «розставить усе по своїх місцях».

 

Нагадаємо, український гімнаст Олег Верняєв народився в 1993 році в Донецьку. Він - олімпійський чемпіон 2016 року на брусах, чемпіон світу 2014 року на брусах, шестиразовий чемпіон Європи, дворазовий чемпіон Європейських ігор.

 

У січні 2021 року стало відомо, що Верняєв тимчасово відсторонений від змагань в зв'язку з розслідуванням Міжнародної федерації гімнастики.

 

Як повідомляла «УМ», Олімпіада в Токіо пройде з 23 липня по 8 серпня без глядачів.