У Фукусімі стартувала естафета олімпійського вогню

09:46, 25.03.2021
У Фукусімі  стартувала естафета олімпійського вогню

У Японії стартував олімпійський вогонь

Олімпійський вогонь у  рамках майбутніх літніх Олімпійських ігор в Токіо запалав в префектурі Фукусіма.

 

За інформацією УМ, про це повідомляють японські ЗМІ.

 

Через пандемію коронавірусу церемонія була масштабною, проходила без глядачів, на футбольному тренувальному  центрі J-Village. Він служив базою при проведенні дезактиваційних робіт на пошкодженій атомній електростанції «Фукусіма-1».

 

Вогонь пронесуть через всі 47 префектур країни. Планується, що в естафеті візьмуть участь приблизно 10 тис. бігунів.

 

Першою факел з олімпійським вогнем пронесла Азуса Івасимідзу, яка входила до складу збірної Японії з футболу серед жінок, яка виграла чемпіонат світу з футболу в 2011 році.

 

Естафета триватиме 120 днів, у цей час символ Ігор подорожуватиме територією всіх інших префектур, після чого вогонь буде доставлений на церемонію відкриття, яку заплановано провести 23 липня.

 

Олімпійські і Паралімпійські ігри в Токіо повинні були пройти влітку 2020 року, проте через пандемію коронавірусу їх довелося перенести на нинішній рік. У результаті Олімпіада відбудеться з 23 липня до 8 серпня, Паралімпіада - з 24 серпня до 5 вересня.

 

Раніше МОК, оргкомітет Олімпійських ігор в Токіо і влада Японії оголосили, що іноземним глядачам не можна буде приїхати на Олімпійські ігри цього року в зв'язку з пандемією коронавірусу.