Кубок світу в Гонконзі: українські рапіристки здобули історичну «бронзу», відео

13:41, 04.05.2024
Кубок світу в Гонконзі: українські рапіристки здобули історичну «бронзу», відео

Рапіристка Дарія Миронюк. (nffu.org.ua)

Жіноча збірна України з фехтування на рапірах вперше в історії здобула «бронзу» та посіла 3 місце на Кубку світу в Гонконзі в суботу.

 

У матчі за третє місце наші рапіристки Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Катерина Буденко та Дарія Миронюк перемогли жіночу збірну Південної Кореї.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національна федерація фехтування України.

 

Український квартет (№11 світового рейтингу FIE), поступаючись по ходу поєдинку за третє місце п'ятьма уколами (11:16), таки зумів вирвати перемогу в представниць Республіки Корея (34:31).

 

Старт матчу проходив у рівній боротьбі, ніхто не відпускав суперника на відстань понад два бали, проте щойно результат став 10:10, корейські рапіристки пішли у невеликий відрив.

 

Коли команди перетнули позначку у 20 балів, уже українки почали лідирувати і, зрештою, довели гру до перемоги.

 

«На наших очах твориться історія! Рапіристки Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Катерина Буденко та Дарія Миронюк здобувають для України бронзу в Гонконгу! Вперше в історії наша жіноча рапіра на п'єдесталі пошани командних змагань Кубка світу», - радіють у федерації.

 

Дивіться неймовірно напружену кінцівку зустрічі й переможні емоції українських рапіристок та тренерів команди Ольги Лелейко та Лариси Павленко.

 

 

Заважимо, що збірна України розпочала свій шлях з 1/8 фіналу, де впевнено здолала Канаду (45:32). У чвертьфіналі українкам протистояла Австрія, поєдинок завершився з рахунком 36:28. А в півфінальному матчі Україна поступилася лідеру світового рейтингу Італії (32:45).

 

Як повідомляла "УМ", раніше українська шаблістка Ольга Харлан виборола "срібло" на першому етапі Гран-прі з фехтування в сезоні 2023/24 у французькому Орлеані.