путін параноїдально боїться Заходу і тому мілітаризує рф – Нацрозвідка США

11:58, 03.05.2024
путін параноїдально боїться Заходу і тому мілітаризує рф – Нацрозвідка США

путін продовжує вважати, що росія перебуває під загрозою і це посилює його страхи. (Фото з відкритих джерел)

Господар Кремля владімір путін витрачає історично рекордні суми на мілітаризацію росії через те, що відчуває «параноїдальний страх» щодо надуманого наміру Заходу нібито «обмежити владу рф у світі».

 

Як інформує Україна молода, про це заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс під час слухань у Конгресі США, передає «Голос Америки».

 

«путін продовжує вважати, що росія перебуває під загрозою, і майже напевно припускає, що більша, краще оснащена армія донесе цю думку до західної та внутрішньої аудиторії…

 

Він продовжує розглядати розширення НАТО та підтримку України Заходом як зміцнення його давнього переконання, що Сполучені Штати і Європа прагнуть обмежити владу росії», - наголосила пані Гейнс.

 

На її думку, це уже «певна параноя».

 

Директорка Нацрозвідки вважає, що насправді дії НАТО спрямовані на запевнення росії у зворотному, утім рішення путіна прискорили події, яких він намагався уникнути, зокрема розширення альянсу, коли до НАТО вступили Фінляндія і Швеція, які протягом десятиліть зберігали нейтралітет.

 

За її словами, очільник Кремля збільшив витрати на оборону майже до 7% ВВП росії, що майже вдвічі перевищує середній показник за історію, і наразі оборонний бюджет рф становить приблизно 25% усіх федеральних витрат.

 

Американські законодавці на слуханнях цікавилися тим, що можуть зробити західні країни, щоб заспокоїти страхи російського президента.

 

«Як нам переконати путіна, що НАТО не є агресивним утворенням? І що ми не збираємося вторгатися в росію», – запитав у головної розвідниці сенатор Ангус Кінг.

 

Пан Кінг додав, що нещодавно закінчив читати книжку про російські спецслужби, які, як на його думку, за своєю суттю є параноїдальними організаціями: «Вони вважають, що Захід хоче їх захопити, а путін же вийшов із КДБ».

 

Тоді як пані Гейнс відзначила, що путін «намагається скористатися глобальними подіями, такими як спалах конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом, щоб розділити нас із нашими союзниками».

 

До того ж російський правитель наразі вважає, що внутрішні та міжнародні події розвиваються на його користь, каже Гейнс.

 

За словами посадовиці, агресивна тактика Москви, найімовірніше, продовжуватиметься і війна найближчим часом навряд чи завершиться.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крах росії неминучий